Hvem kan klare
p-dialyse?


Basisviden

Hverdagen

Sundhed og ferie

Din psykiske tilstand

Praktiske forhold

CAPD skridt for skridt

APD skridt for skridt

Hvis du vil vide mere

Patienthistorier

Animationsfilm

Link til filmen "Nyresygdom, kropsforandringer og sexualitet"

Fastgørelse af
p-kateter

Link til filmen "Motion"


Cyklus

Hvis du er kvinde, skal du være opmærksom på, at din cyklus ofte bliver uregelmæssig. 

Natlige sysler

Kroppen vil ikke altid, som du vil, når du har nyresvigt. Heldigvis findes der i dag midler, som kan hjælpe dig til at opretholde dit sex– og samliv.

Du kan roligt gå på dansebar eller til fest om natten.

Det er ingen praktiske forhindringer for at fortsætte dit sex- og samliv. Men mange føler sig lidt hæmmet og bekymret i starten. Det går heldigvis over. Men både mænd og kvinder kan få nedsat sexlyst pga. nyresvigt. Derudover kan mænd få problemer med potensen og kvinder med tørhed i skeden. Der findes medicin, der hjælper på potensen, og der findes glidecreme i apotekets håndkøbsudsalg, der hjælper mod tørhed i skeden.

Det er meget vigtigt, at kvinder ikke bliver gravide, da kroppen ikke kan gennemføre en graviditet. Kvinder vil ofte opleve, at menstruationen bliver uregelmæssig.

Du kan roligt gå på dansebar eller til fest om natten. Hvis det gælder om at få "en pind i øret", er det bedre at drikke spiritus end fx vin eller øl, hvis du skal holde igen med væsken pga. din nyrediæt. Så generelt er der ikke noget, der hindrer dig i at danse hele natten.

Se filmen: "Nyresygdom, kropsforandringer og sexualitet"

Tilbage til toppen

Printversion
StartHverdagen • Natlige sysler