Hvem kan klare
p-dialyse?


Basisviden

Hverdagen

Sundhed og ferie

Din psykiske tilstand

Praktiske forhold

CAPD skridt for skridt

APD skridt for skridt

Hvis du vil vide mere

Patienthistorier

Animationsfilm

Link til filmen "Nyresygdom, kropsforandringer og sexualitet"

Fastgørelse af
p-kateter

Link til filmen "Motion"


Aflastning

Husk at uddelegere noget af det daglige arbejde, hvis det bliver for meget for dig.

Hverdagen

Når du har valgt p-dialyse i hjemmet, giver det dig en stor frihed. På mange punkter vil du ikke føle det, som om dit liv bliver indskrænket.

Både hverdagen og fritiden kan du for det meste fortsætte uden problemer. På mange måder, mærker du ikke, dit liv bliver indskrænket.

Du kan fortsætte, som du plejer, med dine daglige opgaver, men vær opmærksom på, at selve arbejdet med dialysen også er energikrævende. Derfor kan det være, du skal skrue lidt ned for ambitionsniveauet, så du ikke bliver udmattet. Det gælder også, når du dyrker sport. For det meste kan du dyrke sport uden problemer. Du skal være opmærksom på at beskytte kateteret og fiksere det godt, når du dyrker sport. Hvis du svømmer, findes der en speciel pose til at beskytte kateteret.  Men snak med sygeplejersken om den sport, du dyrker.

Klik her for at hvordan du beskytter p-kateteret, når du bader

Dialyse behøver ikke foregå på bestemte klokkeslæt. Du kan altså godt rykke dit normale tidspunkt for poseskift eller tilkobling om natten. Hvis du ønsker at ændre din sædvanlige rytme over en længere periode, skal du snakke med personalet på din afdeling.

Klik her og læs nogle historier om den daglige rytme

Tilbage til toppen

Printversion
Start • Hverdagen