Hvem kan klare
p-dialyse?


Basisviden

Hverdagen

Sundhed og ferie

Din psykiske tilstand

Praktiske forhold

CAPD skridt for skridt

APD skridt for skridt

Hvis du vil vide mere

Patienthistorier

Animationsfilm

Link til filmen "Nyresygdom, kropsforandringer og sexualitet"

Fastgørelse af
p-kateter

Link til filmen "Motion"


 

Campingferie

Vore campingferier kunne fortsætte

Posedialyse.

Da jeg i august måned 2009 blev syg og skulle i dialyse, troede jeg, det var slut med at campere, som vi har gjort siden 1969. Det var heller ikke nemt, da jeg var i hæmodialyse, men så fik jeg posedialyse derhjemme, og det gav mig en hel anden frihed. Nu tager vi på camping, som vi plejer, og det kan nemt lade sig gøre.  Vi pakker bilen, med de poser som vi skal bruge, og vi har indrettet campingvognens bruserum til opbevaring af det andet materiale som varmetaske, sprit og ca. 20 poser ad gangen, på hylder i vognen. Så skifter jeg ved bordet.

Vores campingvenner i klubben (jyske adria venner) er søde til at tilrettelægge vores udflugter efter mine skift, det er bare dejligt.

Natdialyse.

Da jeg skiftede til natdialyse, var jeg meget betænkelig, da jeg ikke var god til at ligge i min seng så længe. Men jeg blev positiv overrasket, og jeg er bare blevet så glad for det, fordi jeg ikke er så bunden om dagen mere, og det går fint med at klare 8 timer om natten.

I dagtimerne kan jeg gøre som jeg vil, der er ikke noget som skal gøres om dagen. Jeg har fået større frihed, og det nyder jeg. Jeg kan kun anbefale denne form for hjemmedialyse.

Tilbage til toppen

Printversion
StartPatienthistorier • Om omgivelserne